Думата хвърчи в множество постове във фейсбук, и то не отсега Два

...
Думата хвърчи в множество постове във фейсбук, и то не отсега Два
Коментари Харесай

Махленски “лай..мет” - от социалните мрежи, та до тв ефира

Думата хвърчи в множество постове във фейсбук, и то не занапред
Два дни след балотажа в столицата една обява на класиралата се на второ място Ваня Григорова превъзбуди обществените мрежи.

Тя пусна статус във фейсбук, в който остро подлага на критика потреблението на расистки шаблони за ромските квартали. Либералният лайномет продължава с всички сили. Новата опорка - спечелила съм вота в ромските квартали с внушението, че при мен има платен избор, пише тя и изрежда 13 от 24-те столични региона, в които тя има повече гласове в секциите, измежду които “Люлин ”, “Илинден ”, “Подуяне ” и “Банкя ”. Веднага в мненията консуматори дефинираха изявлението като пошло.

Няма потребност да бъдете простакеса. Тази ниша сполучливо се заема от Костадин Костадинов, а и като цяло си е много обитаема, написа потребителят Деян Дянков.

Вие не може да държите подобен език, когато се стремите към подобен виновен пост, написа в мненията Галина Меламед.

Но множеството мнения поддържат думите на Григорова. Факт е, че сред двата тура на локалните избори в обществените мрежи се ускориха расистките и сексистките мнения по отношение на Ваня Григорова.

На идната заран в студиото на Би Ти Ви водещите Златимир Йочев и Мария Цънцарова попитаха Григорова какво е имала поради с думата лайномет.

Това, което се случи през последните няколко дни в акцията. Това, което направиха, е да разгласяват разнообразни погрешни, подправени вести. Тя изброи уеб сайтове, които манипулирали обстоятелствата, случили се на изборите. А други уеб сайтове се занимаваха с висулката ми, която коствала 6600 $. Само не открих обява, която да се занимава с бельото ми. Ето това е демократичният лайномет, който беше включен на макс през последните дни. Какво значи това - когато хвърляш лайна, ти си лайномет. Ако не искаш да си лайномет, спираш да хвърляш лайна, съобщи в ефир Григорова.

Действително някои уеб сайтове пуснаха информация за висулката на Григорова, като оповестяват, че коствала над 6000 $. Самата тя съобщи, че цената на висулката е сред 50 и 80 лева

Тези думи провокираха даже политическа реакция. От централното управление на Българска социалистическа партия се разграничиха от думите ѝ, а други приканиха непосредствено да се откаже от мястото си в Столичния общински съвет.

Всъщност не за първи път политик употребява тази дума в постове във фейсбук. Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, едно от знаковите лица на “Да, България ”, част от Демократична България, като настоящ депутат написа във фейсбук профила си на 3 август 2021 година: В последните дни върху “Да, България! ” и “Демократична България ” се изсипа класическият лайномет на задкулисието, визирайки избрани медии.

Друго емблематично лице на “Да, България ” - Антоанета Цонева, също употребява думата в своя обява през 2020 година, наричайки някои уеб сайтове лайномети и бухалки. В същия подтекст написа за лайномети още веднъж през 2020 година и бъдещата тогава депутатка от “Демократична България ” в три следващи Народното събрание
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР